Voor deze groep organiseren we graag een kookworkshop met gered, lokale en seizoensgebonden producten. Hierbij hebben we als doel om de waarde te laten inzien van groenten en het plezier en de vaardigheid van koken bij te brengen.
We beginnen de workshops altijd met een leuke interactieve en analoge quiz. Hiermee willen we het thema voedselverspilling op een leuke manier introduceren. Zo starten we met het bewustmaken van de medewerkers wat de waarde van voedsel is, waar het vandaan komt en wat er bijvoorbeeld uit dat seizoen komt. Tijdens de kookworkshop wordt er geproefd en geroken, en we gebruiken vooral onze creativiteit om samen iets lekkers te maken.
Het eten wat we bereiden kan aan het einde van de workshop samen worden genuttigd.
Voorbeeld lesonderwerp
- Introductie duurzaam koken
- Smaak, structuur en proeven
- Seizoen en lokaal
- duurzaam niet duur
Wat moet je weten
Informatie over de locatie
Adres 1:
Lola Lieven, Rodenrijsstraat 43, 1062 JD
Kosten
Over de aanbieder
De belangrijkste boodschap die we willen uitdragen is dat iedereen, jong & oud, creatief kan koken met de beschikbare ingrediƫnten die er zijn.
Meer over: The Waste to Success